Nyheter från SDF

Nu är det dags att samla ihop lag till en av årets roligaste kölbåtsseglingar. Hudiksvall bjuder in till "Mellannorrländskan". Härlig segling i fantastisk miljö.

Kölbåtsranking 2019

(2019-07-23 17:31)
Efter sammanställning av de regionala kappseglingarna Alnö runt och Ulvöregattans samtliga seglingar kan vi nu redovisa hur rankinglistan i Mellannorrland ser ut till dags datum.

21-22 September återuppstår Mellan Norrländskan.

Nya tränare

(2019-05-10 22:12)
Just nu pågår Grön tränarutbildning i Mellannorrlands distrikt. Första teorihelgen har genomförts i Sundsvall med deltagare från Hudiksvall, Östersund och Sundsvall.

I år finns all anledning att segla till Ulvön 10-13 Juli. Ulvöregattan firar 110 år och satsar stort på årets utbud, både i land och på vattnet! I år finns extra bryggor för regattadeltagare och nytt för i år är även hjälp av hamnvärd vid ankomst.

Instruktörsutbildning

(2019-03-19 21:09)
Nu har du chans att gå utbildning till Tränare Grön. Boka in helgerna 4-5 Maj i Sundsvall och 25-26 Maj i Åre. Med en tränarutbildning kan du på ett bra sätt lära ut segling till andra och hjälpa dina elever i sin fortsatta utveckling.

Moderna Föreningen

(2019-03-05 15:36)
Nu inbjuder SSF tillsammans med SISU våra klubbar att samtala kring hur en modern seglarförening kan se ut. Tillsammans kan vi utvecklas i enlighet med RF's "Strategi 2025". Ta del av vilka stöd som finns för er förening och vad man kan göra.

Ett stort tack

(2018-12-04 17:06)
Tack all deltagare på MNSF årsmöte 2018. Det blev en jättebra dag med ett fint utbyte under eftermiddagens minikonferens.

Här kan du ladda ner årsmöteshandlingarna inför MNSF årsmöte den 1:a December. Än finns några dagar kvar att anmäla er till mötet. Sista anmälningsdag är 25:e November.

Segrare i MNSF kölbåtsranking 2018 blev Björn Karjel från Sundsvalls Segelsällskap, här på bild med Håkan Wågström som gastat på flertalet av årets deltävlingar. Tvåa i rankingen kom Lars Carlsson från SUSS och trea Martin Gidlund från SNBK.

Hudiksvalls Sjösportsällskap blev den klubb som kammade hem Division 1 Norr och därmed har kvalat in till Allsvenskan. Klubblaget från vänster till höger: Mikael Persson, Hans Holmberg, Anders Hansson och Joakim Enerud. STORT GRATTIS!

5 st taggade lag samlades i Hudiksvall för att deltaga i säsongens sista segeltävling. Vinden lät ej vänta på sig och redan efter de första fyra racen signalerade seglingsledningen flagga F som betydde att seglarna skulle köra utan spinnaker.

Division 1 Norra

(2018-08-27 22:42)
2:a Sept är anmälningsdag för klubblag till sprint-tävlingarna i Hudiksvall! Mycket roligt format på tävlingen. Ni anmäler 4st från klubben och seglar sedan flera omgångar med besättning om 2 personer per gång.

Följ Allvenskan i Segling

(2018-08-24 12:34)
Idag med start kl 14,30 starar mitt-media sändningarna från Allsvenskan i Segling som för första gången arrangeras norr om Dalälven.

Under helgens bankappseglingar på Vindhemsregattan gick Distriktsmästerskap för Neptunkryssare. Björn Karjel med gast Håkan Wågström tog hem segern.

E-post: kramforsbatklubb@gmail.com