Nyheter från SDF

Stort grattis till Emma och Joakim Enerud som seglade hem titeln som Mästare i Mellannorrländskan 2019!

Seglarkompis stipendier

(2019-09-10 14:10)
Mellannorrlands Seglarförbund vill uppmuntra de ungdomar som under seglingssäsongen har bidragit till att utveckla seglingssporten i våra föreningar. Detta gör vi genom att i slutet av varje säsong dela ut ett antal stipendier.

30/11 Årets sista möte?

(2019-09-04 13:11)
Än är det full fart på seglingar runt om, men dagarna blir kortare och snart är det dags att planera inför hösten och kommande års aktiviteter. Vi på MNSF vill bjuda in till årets sista medlemsmöte, lör 30/11.

Nu är det dags att samla ihop lag till en av årets roligaste kölbåtsseglingar. Hudiksvall bjuder in till "Mellannorrländskan". Härlig segling i fantastisk miljö.

Kölbåtsranking 2019

(2019-07-23 17:31)
Efter sammanställning av de regionala kappseglingarna Alnö runt och Ulvöregattans samtliga seglingar kan vi nu redovisa hur rankinglistan i Mellannorrland ser ut till dags datum.

21-22 September återuppstår Mellan Norrländskan.

Nya tränare

(2019-05-10 22:12)
Just nu pågår Grön tränarutbildning i Mellannorrlands distrikt. Första teorihelgen har genomförts i Sundsvall med deltagare från Hudiksvall, Östersund och Sundsvall.

I år finns all anledning att segla till Ulvön 10-13 Juli. Ulvöregattan firar 110 år och satsar stort på årets utbud, både i land och på vattnet! I år finns extra bryggor för regattadeltagare och nytt för i år är även hjälp av hamnvärd vid ankomst.

Instruktörsutbildning

(2019-03-19 21:09)
Nu har du chans att gå utbildning till Tränare Grön. Boka in helgerna 4-5 Maj i Sundsvall och 25-26 Maj i Åre. Med en tränarutbildning kan du på ett bra sätt lära ut segling till andra och hjälpa dina elever i sin fortsatta utveckling.

Moderna Föreningen

(2019-03-05 15:36)
Nu inbjuder SSF tillsammans med SISU våra klubbar att samtala kring hur en modern seglarförening kan se ut. Tillsammans kan vi utvecklas i enlighet med RF's "Strategi 2025". Ta del av vilka stöd som finns för er förening och vad man kan göra.

Ett stort tack

(2018-12-04 17:06)
Tack all deltagare på MNSF årsmöte 2018. Det blev en jättebra dag med ett fint utbyte under eftermiddagens minikonferens.

Här kan du ladda ner årsmöteshandlingarna inför MNSF årsmöte den 1:a December. Än finns några dagar kvar att anmäla er till mötet. Sista anmälningsdag är 25:e November.

Segrare i MNSF kölbåtsranking 2018 blev Björn Karjel från Sundsvalls Segelsällskap, här på bild med Håkan Wågström som gastat på flertalet av årets deltävlingar. Tvåa i rankingen kom Lars Carlsson från SUSS och trea Martin Gidlund från SNBK.

Hudiksvalls Sjösportsällskap blev den klubb som kammade hem Division 1 Norr och därmed har kvalat in till Allsvenskan. Klubblaget från vänster till höger: Mikael Persson, Hans Holmberg, Anders Hansson och Joakim Enerud. STORT GRATTIS!

5 st taggade lag samlades i Hudiksvall för att deltaga i säsongens sista segeltävling. Vinden lät ej vänta på sig och redan efter de första fyra racen signalerade seglingsledningen flagga F som betydde att seglarna skulle köra utan spinnaker.

E-post: kramforsbatklubb@gmail.com