Nyheter från SF

Nicklas Dackhammar och hans matchracingteam är alla svenska kappseglingsmästares mästare efter att ha vunnit helgens Mästarnas Mästare i Marstrand, i hård kamp med drygt 40 SM-vinnare och landlagsseglare.

Svensk seglings Hall of Fame har utökats med en ny medlem då seglaren och segelmakaren Göran Andersson från Marstrand och Skärhamn har valts in som medlem nummer tolv i den celebra skaran seglare.

Årets seglare prisade

(2019-10-13 09:34)
I samband med Mästarnas Mästare i Marstrand i helgen har Svenska Seglarförbundet haft sin årliga Utmärkelseutdelning till årets mest framgångsrika svenska seglare i olika kategorier. Här är vinnarna.

Mästare bland mästare

(2019-10-11 12:31)
I helgen (12–13/10) avgörs Mästarnas Mästare i segling i Marstrand. Drygt 40 Svenska Mästare från olika klasser gör upp om en av de finaste titlarna inom svensk segling. Det handlar om att kora en svensk mästare bland svenska mästare.

Allsvenska kvalet avgjort

(2019-10-07 07:34)
Åmålsviken, Runmarö och Ekoln tar steget upp i Allsvenskan i segling 2020 efter att ha tagit de tre första platserna vid kvaltävlingarna i Marstrand i helgen.

I helgen, 5–6 oktober, avgörs vilka tre klubbar som tar en plats till Allsvenskan nästa år. Spelplanen är Marstrand och massor av inplanerade kappseglingar kommer att vaska fram de bästa klubbarna. Totalt tävlar sex klubbar.

Under följande länkar hittar du ett exceldokument med ett exempel på resultatberäkning som kan användas om man vill. I handledningen finns ytterligare tips och råd för den som arrangerar SRS-seglingar.

Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Vill du som är född 2004 kombinera elitsegling med gymnasiestudier nästa höst är det dags att söka nu.

Passa på att komplettera med nya C55 segel till nästa säsongs seglarskola. Beställ de fina North Sails segelställen i vår webbshop för 15 000 kronor inklusive stor, fock och spinnaker.

Hitta din seglarskola!

(2019-09-27 11:55)
Med vår nya sökfunktion är det nu ännu enklare att söka reda på den av våra cirka 130 certifierade seglarskolor som passar just dig bäst. Välkommen att lära dig segla med Svenska Seglarförbundets Seglarskola!

Behöver din klubb eller klassförbund hjälp och inspiration i ert hållbarhetsarbete? Nu besöker Optimist för havet klubbar och klassförbund för att ge stöd och tips. Boka in projektledare Thomas Hansson-Mild.

Landslagsseglarna i 49er Otto Hamel och Fritiof Hedström, GKSS är två av de 75 elitaktiva som får RF och Svenska Spels Elitidrottstipendium för 2019-2020. Stipendiet ska möjliggöra för de aktiva att kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

PERMIÄR, nu har webbkursen Seglingens Ledarskap Grund uppdaterats och fått ett helt nytt avsnitt, kappseglingsfunktionär. Så nu finns äntligen en enkel introduktion för dig som vill lära grunderna om vad en kappseglingsfunktionär gör.

När SM i vindsurfingklassen Kona One i helgen avgjordes på Marstrand stod Björn Holm, KSSS, som segrare efter en rafflande avslutning i mycket lätta vindar.

Dagarna före Mästarnas Mästare på Marstrand erbjuder Svenska Seglarförbundet företagssegling på en av världens bästa seglingsarenor i de snabba och roliga J70 båtarna.

E-post: kramforsbatklubb@gmail.com