Nyheter från SF

Med endast finalseglingarna kvar av för-OS har både Jesper Stålheim och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström guldläge. I onsdagens två race var Anton/Fredrik tvåa och etta – och ligger tvåa i totalen. Jesper tappade något, men leder fortfarande.

I årets Tjörn Runt blev hemmasonen Magnus Lindvall totalsegrare i sin 606:a och bemästrade den hårda, byiga vinden bäst. I fredagens distanssegling Lilla Tjörn Runt segrade Victor Isdahl, Hjuvik på 1 timme 21 minuter och 46 sekunder.

Jesper Stålheim behåller ledning i Laser-klassen i för-OS i japanska Enoshima – trots att han diskvalificerades i tisdagens första segling.

Estland, Tyskland och Danmark dominerade EM i havskappsegling som avslutades i Oxelösund i helgen, men det blev två svenska europamästare i amatörklassen, Team Pro4u i klass C och Karukera i klass B.

För-OS i japanska Enoshima är igång och de svenska seglarna visar att de blir att räkna med i Tokyo-OS 2020. Jesper Stålheim leder i Laser och i 470 är Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på tredjeplats. Jesper hade serien 2-3-2 på måndagen.

KSSS tog en hedersam femteplats när finalen av Sailing Champions League 2019 avgjordes på söndagen i schweiziska S:t Moritz. Men trots att ingen svensk någonsin gjort ett bättre resultat i finalen var Björn Hansen en besviken skeppare.

Expresserna firande 40-års jubileum med en fullspäckad seglarvecka i Båstad där SM var höjdpunkten och veteranen Michael Collbergs fenomenala besättning var svårslagna.

10-14 juli genomförde Sällskapet Seglare med Synnedsättning sitt årliga läger för synskadade på Almåsa Havshotell i Haninge. 20 synskadade och 3 dövblinda fick utveckla sina seglingsfärdigheter allt ifrån att rigga båtarna till att styra själva.

Ungdoms VM i Matchracing seglas i Ekaterinburg i Ryssland 13-17 augusti. Team Holmberg är på plats för att representera Sverige.

Det blev varierande vindar och väderslag som fick dominera under årets upplaga av Junior-SM ute i Björlanda Kile, strax norr om Göteborg. Efter väl genomförda race på samtliga tre banområden kunde 12 nya mästare koras!

Över 70 team från bland annat Sverige, Estland, Tyskland och Finland kommer till Oxelösund för att slåss om medaljerna i ORC European Championship som arrangeras av Oxelösunds Segelsällskap.

Det blev engelskan Lucy McGregor som tog hem vinsten i årets Lysekil Women´s Match som i år hade VM-status. För de tre svenska besättningarna tog det stopp i kvartsfinalen.

Med en sista kraftansträngning seglade Anton Dahlberg och Fredrik Bergström hem segern i finalen på 470-VM i japanska Enoshima. Och den segern innebar att de klättrade från femteplats upp på pallen och knep bronsmedaljen.

Junior-SM på Hisingen

(2019-08-08 15:39)
I Björlanda Kile hamn samlas nu drygt 350 unga seglare i årets stora händelse för juniorer i åldrarna 12–20 år. I helgen ska 13 svenska mästare koras, både killar, tjejer och mixade besättningar/klasser.

Med endast fredagens finalrace kvar av 470-VM i Enoshima ligger Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på femte plats, med bra chans att ta ett VM-brons. Kampen om guldet står mellan Australien och Spanien.

E-post: kramforsbatklubb@gmail.com