Statuter

KBK:s SONJASTIFTELSE

Sonjastiftelsen förvaltar KBK:s konstsamling, som idag uppgår till 31 (trettioen) verk av målaren Daniel Ingvar, alla med motivet" Sonja af Wisvall.
Stiftelsen, som tillkom år 1989 på initiativ av KBK:s medlem Anders Eriksson och har under åren fram till 2008 utdelat 20 (tjugo) tavlor.
Mottagaren har varit medlem, som under året gjort något harmlöst misstag som kommit att roa klubbens medlemmar.
Medlemmar rapporeterar om harmlösa/lustiga händelser under året. Förslagslåda finns i klubblokalen. Stiftelsens jury; Inga-Lill Sondell, Naime Welin och Erik Viklund Gör urvalet och lämnar motivering till beslutet.
Utdelningen av årets tavla sker vanligtsvis i samband segeltävlingen "Åbord Runt". Ceremonin inleds alltid med musiken till" Tavlor på en utställning" av Modest Mussorgskij.

Uppdaterad: 15 NOV 2009 20:14 Skribent: Erik Viklund