Medlemsmöte 2020-06-06

09 AUG 2020 16:47
  • Skapad: 09 AUG 2020 16:47

Kramfors Båtklubb, Medlemsmöte 2020-06-06

Närvarande: Göran Fürstenberg, Mikko Oikari, Torbjörn Höglund, Olaf Mewes, Hans Lindström, Håkan Rönnberg, Lars Eriksson, Peder Olsson, Ulla Lindström, Johan Johansson, Martin Sjödin, Göran Arnoldsson, Joakim Björnberg, Malin Edeblom, Jan Viklund, Marie Viklund, Ulrike Schwinn, Göran Scherman

Ordförande: Göran Scherman

Sekreterare: Ulrike Schwinn

Justerare: Göran Fürstenberg, Lars Eriksson

• Genomgång föregående protokoll, styrelsemöte 2020-05-19:
  • Ekonomie, klubben har ca 150.000 SEK på kontot, Diesel är betald
  • Pimpeltävling genomfördes
  • VNBFs styrelse har beslutat att ställa in och skjuta upp Västernorrlands Båtförbunds Båtdag/Årsmöte på obestämd tid med anledning av pandemin.
  • Inköp av traktorn L50, försäljning av gamla traktorn gav 35.000 SEK
  • Inköp av nya däck till traktorn
  • Familjemedlemsskap, finns möjlighet att registrera familjen som är bosatt på samma adress.
  • Pris för Dieselförsäljning 2020, 15 SEK/liter för medlemmar, 17 SEK/liter för icke medlemmar
  • Flottan har fått en ny brädfodring
  • Stugrenovering: klubblokalen och toautrymmet kommer att renoveras, projektledare är Olaf Mewes, start hösten 2020, Mikko och Lasse kollar över stugans grund innan renoveringen börjar
  • Seglarkommittén, Sailarenan – alla seglare ska helst registrera sig på sidan. Första onsdagssegling den 2020-06-03. Åbord Runt ”Björkuddens Cup”– Hotell Björkudden finansierar vandringspriset.
  • Byte av elkabel: Kostnaden för materialet ligger på 43017 SEK och är beställd.
  • Hamnkommitté: Sista bryggförankringar satts ut på vintern, 2 arbetsdagar och städdagar genomfördes
  • Mössa och vimplar finns att köpa, 100 SEK/st
  • Ångermanälvens båtklubbar kommer att kalla till städdag på Granholmen

• Dagens program Båtensdag:
  • Kl 10 medlemsmöte
  • Kl 12 skeppsmöte
  • Kl 13 start KBK race
  • Kl 18 kvällsmys i tältet utanför klubbstugan

• Övriga frågor:
  • Hans Lindström: Det finns 2 bryggdelar som ligger på land i Kyrkviken, ska den hit till Frånö? Kan tänkas använda som vågbrytare.
  • Göran Fürstenberg: Vår ungdomsverksamhet behöver levas upp igen. Hur ser läget ut idag? Finns en ungdomskommitté men de tog mest hand om sina egna barn. Förslag till en öppen dag på hösten ”Prova På Dag” – informationen behöver ut till alla skolor. Det är en utmaning att hittar medlemmar som vill engagera sig. Göran berättar också att klubben kan söka bidrag för den här verksamheten.
  • Boomen, tyvärr stängs/låsas boomen inte varje kväll. En lösning kan vara med en självstyrande bom lika som en SJ-bom. Lasse kollar upp vem som har en sådan. Samma sak gäller med kättingen vid rampen, den öppnas men låsas inte igen.
  • Mikko: Brygga 1 rörs enormt, kättingar behöver sträckas. Kommer åtgärdas så fort som möjligt.
Skribent: Lars Östlund